زغال کبابی خوب باید از چوبهای خشک و بدون نم ساخته شود. مثلا زغال مرکبات، زغال اکالیپتوس و زغال نارگیل. چون این زغالها به راحتی اتش می گیرند و حرارت زیاد و پایداری دارند. این حرارت برای پخت کباب مهم است.
بهترین چوب برای زغال کبابی چوبهای سخت هم خوب هستند چون آهسته و پایدار می سوزند و ذغالهای با کیفیت تولید می کنند. این چوبها معمولا پهن برگ هستند و در پاییز برگشان را می ریزند.
چوبهای نرم حرارت زیادی دارند ولی زود تمام می شوند. این چوبها معمولا سوزن برگ هستند و تمام سال سبز باقی می مانند. نوع زغال هم به نوع ماده اولیه و روش تولیدش بستگی دارد.
زغال کبابی براق کاملا تبدیل به زغال شده است و کیفیت بالایی دارد. حرارت زیاد و پایداری دارد و خام نیست.
این بستگی به سلیقه شما دارد ولی باید بدانید که چوب کمتر از زغال دوام و حرارت دارد و بیشتر برای گردش در طبیعت مناسب است.
زغال ایرانی با کیفیت بالا است و به کشورهای دیگر صادر می شود. این یک صنعت پرسود است چون زغال یک سوخت رایج در جهان است و ایران دارای باغ های مرکبات و جنگل های زیادی است که ماده اولیه خوبی برای تولید زغال هستند.
»» زغال لیمو
قبل از خرید زغال کبابی که در نایلون بسته شده است می توانید با فشار دادن روی نایلون از اندازه و سختی زغال مطمئن شوید. زغال نباید خاکستر زیاد داشته باشد یا پوک باشد.
برای ساخت زغال چوب سخت، چوبی است که با سوختن آهسته، زغال مقاوم و پایداری را به جای میگذارد. درختان تولید کننده این چوب، برگهای گستردهای دارند و در فصل پاییز برگهایشان ریزش میکند
برای ساخت زغال کبابی این چوبها آتش با حرارت بالایی دارند ولی عمر کوتاهی دارد.
برگ درختان این دسته شکل سوزنی دارند و اکثراً سبز هستند و در فصل پاییز ریزش ندارند،
به جز چند نوع مثل سرو، کاج اروپایی و درختان کاج با میوههای مخروط شکل. زغال تولید شده از چوب، در همه جای دنیا برای مردم جذاب است و خیلی از کشورها از زغال استفاده زیادی دارند.
البته شاید شما هم این سؤال را داشته باشید که چگونه قطعات چوب در طول یک فرآیند به زغال تبدیل میشوند؟ زغال دارای عنصر کربن است که این عنصر در بسیاری از مواد مثل چوب وجود دارد.
پس کافی است که مواد دیگر و ناخالص در چوب را با گرما و حرارت حذف کرد تا مقدار کربن چوب در این فرآیند و در مرحله بعد، خنک شدن، به زغال تبدیل شود.
بهترین چوب برای زغال کبابی راه تشخیص زغال کبابی خوب در بازار امروز، اولین تستی که خریدار قبل از خرید انجام میدهد،
فشار دادن دستان به پلاستیک بستهبندی زغال کبابی است تا بفهمد که زغال کبابی خورده و قلوهای نشده است یا خیر.
زغال کبابی درجه ۱ دارای جلا است و مراحل تولیدش به صورت کامل پشت سر گذاشته شده است و خام نمانده است.
جرقه زدن زغال کبابی دو دلیل دارد. زغال کبابی نباید خاموش شود تا مصرفکننده مجبور به باد دادن مدام آن نشود. زغال کبابی تولید شده نباید ریز و به عبارت معروف خاکهای و شکننده باشد.
زغال آباد بانک زغال ایران.