در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که چگونه میشود یک کوره زغال سنتی احداث کرد،
و یا در محیط کوچک برای خود با استفاده از ابزار الات زغال درست کنید.
این نکته را به یاد داشته باشید که در تهیه زغال به روش سنتی عمل گاز گیری و گرفتن بو مثل روش صنعتی وجود ندارد.
در رغال های صنعتی سوختن مداوم است و خاموشی ندارد ولی در روش سنتی این موارد وجود ندارد.
کوره های صنعتی : این مدل از کوره ها به وسیله کارخانجاتی که در این حوز قالیت دارند تولید می شود.که البته مستلزم هزینه بالایی است.
کوره های سنتی : برای ایجاد کوره زغال سنتی به چندین مورد توجه کنید تا بعدا به مشکل بر نخورید:
انتخاب مکان مناسب برای ایجاد کوره زغال .
سعی کنید از محیطی دور از مناطق مسکونی برای ایجاد کوره استفاده کنید و هر چه این مکان دور افتاده تر باشد بهتر است چرا که الودگی های ناشی از این کوره زیاد است.
بعد از انتخاب محل مناسب اقدام به حفر چاه برای ایجاد کوره کنید .هر چه این کوره ارتفاع بیشتر و دهانه بزرکتری داشته باشد،
حجم بیشتری از هیزم در آن جای می گیرید و به طبع زغالی بیشتری تولید می کنید.
حالا با استفاده از گل و خشت و اجر دور تا دور کوره را صاف می کنید.بهتر است این کار را به یک بنا بسپارید تا کیفیت بیشتر و زمان کمتری از شما گرفته شود .
»» بیشتر بخوانید : مراحل راه اندازی خط تولید زغال
تهیه زغال با استفاده بشکه نیز می تواند انجام شود به این شکل که ابتدا یک بشکه 220 لیتری تهیه کرده سپس سوراخهایی رادور تا دور در انتهای دیواره بشکه ایجاد کنید حدودا 10 سوراخ به قطر 3 الی 4 سانتیمتر .
درب بالایی بشکه را جدا کرده و و ذو سوراخ به قطر 3 سانتیمتر روس آن ایجاد کنید.
حالا هیزم ها را درون بشکه ریخته و آتش بزنید و بعد از اینکه آتش کل هیزم ها را فرا گرفت درب پشکه را روی ان بگذارید و منتظر بمانید.بعد از سرد شدن بشکه زغال ها اماده اند.
چوب ها را به اندازه های متوسطی در بیاورید نه زیاذ قطور و نه زیاد نازک تا زغال به صورت یکنواخت سوخته و زغال یک دستی عمل بیاید،
حالا چوب ها را به داخل چاه بریزید و آتش بزنید و بعد از مدتی دز چاه را ببندید تا زغال ها سرد شوند و آماده استفاده شوند .و می توانید آنها را برای مصارف زغال قلیان و زغال کبابی به فروش برسانید.
ابه این نکته توجه کنید که از انجایی که تراکم چوب هر درختی باهم متفاوت است بهتر از شاخه ها و یا چوب های یک نوع درخت داخل کوره بریزید .
یکی از مهمترین مزیت های قابل توجه در مورد کوره های سنتی هزینه احداث پایین آن است که با کمترین هزینه قابل راه اندازی است.
بر خلاف کوره های صنعتی که نیازمند برق و گاز صنعتی هستند کوره های سنتی به این دو مورد احتیجی ندارند.
از مهمترین معایب کوره های سنتی می توان به الودگی زیست محیطی بالای ان اشاره کرد
چرا که هیچ راه حلی برای این موضوع وجود ندارد
در ازای هیزمی که در ان میریزید فقط به اندازه یک چهارم زغال بدست می آورید.
خطر های مراقبتی و بهداشتی که در صورت رعایت نکردن با آن مواجه می شوید.
از انجا هر نوع کوره زغال سنتی نیاز به مجوز دارد در صورت نداشتن مجوز با مشکل رو برو خواهید شد و کوره شما توسط شهرداری از بین خواهد رفت.
سخن پایانی
در کل روش سنتی تهیه زغال نیز مانند دیگر روش های سنتی در حال از بین رفتن است،
آن هم به خاطر وجود کوره های صنعتی و بازدهی بالای آنها و خطرات زیست محیطی حداقلی که دارند.
زغال آباد با ارائه این مطلب برای سعی در اموزش تهیه زغال به روش سنتی و بازگو کردن سختی های آن دارد.